In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NLteam is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen op een zesde plaats geeindigd.

In de eerste manche kwam hij na een redelijke start gedurende de wedstrijd terug naar een tiende plaats en met een sterk eindschot wist hij er uiteindelijk nog een nette achtste plaats uit te halen. In de tweede manche kwam hij op een tiende plaats uit de eerste ronde maar door een valpartij werd hij een aantal plaatsen teruggeslagen. Het duurde even voordat hij zijn ritme terug had gevonden maar toen dit het geval was, wist hij zich toch nog terug op te werken naar een negende plaats.

Met een 8-9 in de manches eindigde de rijder uit Valkenswaard op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross is hij met deze resultaten opgeklommen naar een nette negende plaats.

In de MX2 wisten alle drie de rijders zich te kwalificeren voor de wedstrijd. Michel Schoenmakers was in de eerste manche de hele wedstrijd rond de twaalfde plaats te vinden totdat hij met nog zeven minuten te gaan een dip kreeg en terug zakte naar een zeventiende plaats. “Tuurlijk heb ik nu wel punten maar ik ben niet tevreden omdat ik in de eindfase nog zoveel plaatsen verloor,” aldus een teleurgestelde Michel. In de tweede zat Michel erbij de start niet goed bij en kwam na de eerste ronde door als tweeëndertigste. Hierna wist hij nog enkele plaatsen goed te maken maar verdween na vier ronden uit de wedstrijd.

Nick Horsten zat er in de eerste manche goed bij na het vallen van het starthek en kon het hoge tempo goed volgen in de beginfase. Helaas verloor hij na een aantal ronden zijn ritme maar gelukkig vocht hij zichzelf hier doorheen en wist er een twintigste plaats uit te halen. Bij de start van de tweede manche tikte Nick het starthek aan en kwam hierdoor pas als een van de laatsten door de eerste bocht. In de eerste twee ronden wist hij een aantal plaatsen goed te maken maar werd toen al snel vermoeid. Hij besloot om het tempo te laten zakken en dit bleek een slimme keuze te zijn. Met een constant tempo werkte hij zijn ronden af en wist opnieuw twintigste te worden.

Carsten Goedegebure kwam in de tijdtraining tot een vijfendertigste tijd. Hierdoor was hij veroordeeld tot een plaats op de tweede startrij maar desondanks pakte hij in de eerste manche een goede start. Aan het einde van de eerste ronde kwam hij door op een keurige achttiende plaats maar in de daaropvolgende ronden moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en moest genoegen nemen met een 32ste plaats. Met nieuwe motivatie bereidde hij zich voor op de tweede manche. Ditmaal kwam hij slecht uit de start maar wist met een goed tempo verschillende plaatsen winst te boeken en finishte op een 27ste plaats.

Er zijn nu twee wedstrijden om de Dutch Masters of Motocross geweest. De derde wedstrijd wordt op zondag 14 mei verreden in Emmercompascuum.

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Harfsen
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Gautier Paulin 42 Pnt
3 Yentel Martens 34 Pnt
4 Filip Bengtsson 33 Pnt
5 Rick Satink 26 Pnt
6 Sven van der Mierden 25 Pnt

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Harfsen:
1 Brian Bogers 45 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 45 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 44 Pnt
4 Thomas Covington 36 Pnt
5 Jed Beaton 30 Pnt
22 Michel Schoenmakers 4 Pnt
25 Nick Horsten 2 Pnt
31 Carsten Goedegebure 2 Pnt

Recent Posts