In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo goede resultaten weten te behalen.

Michel Schoenmakers en Sven van der Mierden wisten ruim in de top tien te finishen, Nick Horsten liet een veel betere vorm zien dan in de voorgaande wedstrijden en Carsten Goedegebure liet zijn wilskracht zien door zich in beide manches van achter uit het veld terug naar voren te vechten!

Sven van der Mierden zocht in de training van de MX1 klasse nog een beetje naar het juiste ritme maar wist wel een respectabele zevende tijd op de klokken te zetten, wat hem een goede uitgangspositie gaf voor in de manches. Voor de eerste manche kreeg Sven echter een domper te verwerken want hij had hoge nood voor de start en besloot om buiten het parc ferme in het bos te gaan plassen. Volgens het reglement is dit niet toegestaan waardoor hij een minuut straftijd kreeg. Van der Mierden reed een sterke eerste manche waarin hij op een derde plaats werd afgevlagd maar door de straftijd zakte hij in de uitslag terug naar een negende positie.

In de tweede manche kwam van der Mierden van rond de tiende plaats terug naar een vierde plaats. Echter in de slotfase kwam hij met een achterblijver in aanraking waardoor hij hard ten val kwam. Hierbij ging de vierde plaats verloren waardoor Sven als vijfde over de finish kwam. Met een 9-5 in de manches eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement.

De MX2 mannen begonnen gelijk positief aan de dag door in de training nette tijden op de klokken te zetten. Michel trainde als vijfde, Nick als negende en Carsten sloot de training af als negentiende.

Voor de eerste manche werd de baan nog eens goed bestudeerd en alle drie waren ze er klaar voor om er tegenaan te gaan. Na het vallen van het starthek in de eerste manche zaten ze er alle drie niet goed bij. Michel had gelijk een goed ritme in handen en werkte zich gedurende de wedstrijd terug op naar een zevende plaats. Nick kwam over het starthek stil te staan maar wist zich toch vanaf een laatste plaats helemaal terug te knokken naar een dertiende positie. Carsten kwam op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. In het heetst van de strijd werd hij door een andere rijder aangetikt en viel ver terug. Hij wist niet van opgeven en wist er toch nog een zevenentwintigste plaats uit te halen.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen in de tweede manche. Nick vertrok als een raket bij de start en wist als leider uit de eerste bocht te komen. In de beginfase reed hij goed mee in de top vijf maar door een foutje verloor hij een aantal posities en daarnaast raakte hij even zijn ritme kwijt. Tegen het einde van de wedstrijd herpakte hij zich weer en wist op een twaalfde plaats over de finish te komen. Ook Michel zat er goed bij na de start en reed een bekeken wedstrijd, die hij als zesde af wist te sluiten. Met de zevende plaats daarbij opgeteld, wist hij in het dagklassement mooi zevende te worden. Carsten moest van ver komen (35) maar al snel had hij een goed tempo in handen en begon plaatsen winst te boeken. Carsten hield het tempo strak en wist in de slotfase nog verschillende rijders te passeren om uiteindelijk op een 23ste plaats over de finish te komen.

Aankomende zondag zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Recent Posts