In Uncategorized

Sven van der Mierden is in de Dutch Masters of Motocross MX1 in Oss op een zeventiende plaats geëindigd. Sven wist in de eerste manche vijftiende te worden en kwam na twee valpartijen in de tweede manche op een achttiende plaats over de finish. Michel Schoenmakers werd met een vijftiende en een achtentwintigste plaats negentiende totaal in de MX2 klasse. Ook Nick Horsten mocht zich proberen te plaatsen en werd in de eerste manche drieëndertigste en negenentwintigste. Carsten Goedegebure strandde helaas in de kwalificaties.

De MCO te Oss was gastheer van de openingsronde van de Dutch Masters 2017. In de MX1 klasse stonden veel Grand Prix rijders aan de start waardoor het een zware wedstrijd beloofde te worden. In de training kon Sven een aantal keren goed aanzetten en wist een vijftiende tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start en moest van buiten de top 25 aan de wedstrijd beginnen. Met een goed tempo wist hij de ene na de andere rijder te passeren en finishte op een nette vijftiende plaats.

Ook in de tweede manche moest Sven van ver komen. Ditmaal had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen en dit zorgde ervoor dat hij twee keer ten val kwam. Na deze twee tegenslagen vond hij het juiste ritme weer terug en vocht hij zich terug naar een achttiende plaats.

In de training van de MX2 klasse kwam Michel tot een vijfentwintigste tijd, hiermee was hij niet tevreden maar was hij wel verzekerd van een plaats op de eerste startrij. Nick Horsten hoorde pas laat dat hij aan het evenement in Oss mee mocht doen en kwalificeerde zich nipt als achtendertigste. Helaas kwam Carsten Goedegebure niet verder dan een negenenveertigste tijd, wat niet voldoende was voor kwalificatie.

Toen in de middag het starthek viel voor de eerste manche kwam Michel niet goed uit de start en hierdoor kwam hij in de achterhoede door de eerste bochten. In de eerste paar ronden wist hij meteen veel plaatsen goed te maken en kwam na een sterk gereden wedstrijd als vijftiende over de finish. Nick kwam gedurende de manche steeds beter in zijn ritme maar moest in het sterke veld genoegen nemen met een drieëndertigste plaats.

In de tweede manche van de MX2 kwam Michel tijdens de start ten val en moest hierdoor achteraan in het veld beginnen. Eenmaal bezig aan zijn inhaalrace wilde de Husqvarna SKS-rijder te graag en ging hierdoor nog drie keer onderuit. Schoenmakers wist echter niet van opgeven en wist nog als achtentwintigste te finishen. Nick Horsten kende in de tweede manche een betere wedstrijd. Het rijden ging gedurende de dag steeds beter en dit resulteerde in een negenentwintigste plaats.

Toen op het einde van de dag de balans werd opgemaakt was Michel de beste rijder in de MX2 met een negentiende plaats, Nick zag de progressie in de loop van de dag beloont met een eenendertigste plaats en Sven sloot de dag af op een zeventiende plaats in de sterk bezette MX1 klasse.

Een eerste wedstrijd die liet zien dat er voor alle rijders nog meer in het vat zit. Over twee weken gaat de Dutch Masters verder in het Gelderse Harfsen.

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Oss:
1 Max Nagl 47 Pnt
2 Gautier Paulin 42 Pnt
3 Jeffrey Herlings 39 Pnt
4 Shaun Simpson 36 Pnt
5 Max Anstie 34 Pnt
17 Sven van der Mierden 9 Pnt

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Oss:
1 Brian Bogers 44 Pnt
2 Jeremy Seewer 43 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
5 Miro Sihvonen 31 Pnt
19 Michel Schoenmakers 7 Pnt
31 Nick Horsten 2 Pnt

Recent Posts