In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Axel een podiumplaats in de wacht weten te slepen.

Van der Mierden kwam in zowel de eerste als de tweede manche sterk voor de dag en werd met tweemaal een vierde plaats derde in het dagklassement. De MX2-rijders kenden tegenslag want alleen Carsten Goedegebure wist beide manches uit te rijden en finishte op een zeventiende plaats in het dagklassement.

Na Heerde en Mill kregen de rijders in Axel opnieuw een echte zandbaan voor de kiezen. Helaas verliep de dag in Axel niet voor alle rijders van het team zoals gepland. De baan lag nog goed in de training en onder deze omstandigheden kon Sven van der Mierden een aantal constante ronden rijden. Dit bracht Sven tot een zevende tijd en een goede plaats achter het starthek.

In de eerste manche kende Sven een goede start en kon zijn wedstrijd als vierde beginnen. Deze plaats hield hij enkele ronden vast en daarna werd het stuivertje wisselen. Met nog drie ronden te gaan leek Sven zijn vierde plaats definitief kwijt te raken aan Micha Boy de Waal maar die werd na de manche gediskwalificeerd waardoor Sven de manche afsloot op een nette vierde plaats.

Na het vallen van het starthek in de tweede manche lag Sven lange tijd op een derde plaats. De SKS Husqvarna-rijder reed zijn eigen wedstrijd maar moest in de slotfase nog zijn meerdere erkennen in Filip Bengtsson. Hij bleef hier rustig onder en wist dat een vierde plaats in de tweede manche voldoende was voor een derde plaats in het dagklassement. Het lukte hem om de vierde plaats in handen te houden en dit zorgde ervoor dat hij aan het einde van de dag voor de eerste keer plaats mocht nemen op het podium.

In het ONK MX2 begon de dag van Michel Schoenmakers nog heel goed. In de tijdtraining wist hij gelijk een goede rondetijd neer te zetten en deze tijd bleek goed voor de vierde plaats. Alleen werd hij na de training ziek en kreeg hij enorm last van buikkrampen. Opgeven wilde hij niet en daarom probeerde hij toch te rijden in beide manches. Helaas pakte dit verkeerd uit want in beide manches moest hij in de top tien rijdend opgeven. “Hopelijk ben ik snel beter want ik heb heel veel zin in Oss,” aldus Michel.

Ook voor Nick Horsten verliep de dag anders dan verwacht. In de tijdtraining wist hij nog een negentiende tijd te noteren en kwam hij met een goed gevoel van de motor. Na de training kreeg Nick enorm last van zware migraine en kon niet anders dan het de rest van de dag voorgezien te houden.

Carsten Goedegebure kende een moeizame training. Omdat hij te gespannen reed, kwam hij ondanks verwoede pogingen niet verder dan een vijfendertigste plaats. “Ik moet hier echt veel op gaan trainen, want het zetten van een tijd is gewoon echt belangrijk en nu moest ik vanaf de tweede startrij starten. Het was bijna onmogelijk om een beetje goed gepositioneerd door de eerste bocht te komen,” aldus Carsten.

In de eerste manche kwam Carsten vanaf de tweede startrij op een dertigste plaats uit de eerste ronde. In de beginfase kon hij een goed tempo oppakken en hierdoor wist hij flink wat plaatsen goed te maken. De hele manche heeft hij duels uitgevochten en kon zodoende als negentiende worden afgevlagd.

In de tweede manche moest Carsten opnieuw vanaf de tweede startrij starten en moest vanaf een dertigste plaats terug naar voren zien te komen. Opnieuw wist hij meteen een goed tempo te vinden en kon daarna constante, goede rondetijden blijven noteren. In de laatste ronden zag Carsten steeds meer rijders die het tempo moesten laten zakken waardoor hij nog meer plaatsen goed kon maken. Dit werd ook in de tweede manche beloont met een negentiende plaats, wat hem in het dagklassement een zeventiende plaats opleverde. “Op de tijdtraining na was mijn dag goed,” was de conclusie van Goedegebure.

Aanstaande zondag zal het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start komen in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

Recent Posts