In Uncategorized

Sven van der Mierden en Michel Schoenmakers van het Husqvarna SKS Racing NL team zijn in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Mill in de top tien geeindigd. Van der Mierden werd in beide manches van de MX1 klasse achtste en Schoenmakers slaagde er met een elfde en een tiende plaats in de manches in om negende te worden in het dagklassement.

Tijdens de wedstrijd in Heerde was het enorm modderig en de weersverwachtingen voorspelden het ergste. Gelukkig stopte het halverwege de week met regenen en kon de organisatie ervoor zorgen dat het circuit er heel goed bij lag.

In het ONK MX1 kwam Sven van der Mierden voor het SKS Husqvarna NL team aan de start. In de tijdtraining lukte het Sven enkele malen om goed aan te zetten en hiermee kwam hij tot een zesde tijd. Bij de start van de eerste manche zat van der Mierden rond de tiende plaats en kon eigenlijk meteen door een goed ritme de aansluiting met de rijders voor hem vinden. Halverwege de manche probeerde Sven nog één keer aan te zetten om de zesde plaats over te nemen maar hierbij kwam hij ten val. Twee plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij na een sterk gereden wedstrijd op een achtste plaats over de finish kwam.

Tijdens de tweede manche was de start een stuk minder goed en moest Sven de wedstrijd van buiten de top 20 aanvangen. Vanaf de eerste ronde wist hij een goed tempo te pakken en kon hij goed door het sterke veld naar voren komen. Na een sterk eindschot wist hij opnieuw op een achtste plaats over de finish te komen en verzekerde zich hiermee ook van een achtste plaats in het dagklassement.

In het ONK MX2 is het team zeer sterk vertegenwoordigt met drie rijders: Michel Schoenmakers, Nick Horsten en Carsten Goedegebure. In de tijdtraining ging het rijden bij Michel goed maar helaas werd hij gehinderd door een gele vlagsituatie in zijn snelste ronde. Ondanks dit bleek deze ronde alsnog goed voor een tiende tijd. Tijdens de eerste manche kende Michel een slechte start en moest hij van achteraan beginnen. Met een straf tempo kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en legde beslag op een nette elfde plaats.

In de tweede manche was de start een stuk beter en kon Michel opnieuw een goed tempo oppakken. Hij kwam netjes naar voren en wist als tiende over de finish te komen. “Ik ben wel tevreden over het rijden. Het ging veel beter dan in Heerde en ik ga met een goed gevoel naar Axel,” aldus Michel.

Nick Horsten kende een redelijk goede training en kon hier een 16e tijd op de klokken zetten. In de eerste manche was de start slecht en viel Nick ook nog in de eerste ronde. Hierna kon hij geen goed tempo meer krijgen en ging het rijden zeer moeizaam waardoor hij niet verder kwam dan een 33ste plaats. In de tweede manche pakte hij een betere start en ging het rijden veel soepeler. Nick werkte een constante wedstrijd af en wist op een achttiende plaats over de finish te komen.

Ook Carsten kende een moeilijke tijdtraining waarin hij veel fouten maakte doordat hij te wild reed. Dit had verschillende valpartijen tot gevolg en zodoende moest hij genoegen nemen met een 33e tijd. Dit betekende een plek op de tweede startrij. Bij de start van de eerste manche zat Carsten er redelijk goed bij en begon rond de 26e plaats aan de wedstrijd. Het rijden ging in een constant tempo en dit zorgde ervoor dat hij verschillende rijders een plaats terug kon verwijzen en waardoor hij op een 23ste plaats over de finish kwam.

In de tweede manche kwam Carsten slechter uit de start en kon ditmaal pas op een 35ste plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en met een goed ritme wist hij iedere ronde wel plaatsen winst te boeken. Zijn harde werken werd beloont met een negentiende plaats. “Het rijden in de tweede manche ging echt super en hierdoor kwam ik in de totaaluitslag nog op plaats 18 terecht,” aldus Carsten.

Aanstaande zondag staat voor het Husqvarna SKS Racing NL team de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Axel.
`

Recent Posts