In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is bij de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Heerde op een zevende plaats geeindigd. Van der Mierden reed twee constante manches en wist in het sterke deelnemersveld beide keren op een zevende plaats te eindigen.

Het Husqvarna SKS Racing NL team was in twee klassen vertegenwoordigd in Heerde: in de MX2 met Michel Schoenmakers, Nick Horsten en Carsten Goedegebure en Sven van der Mierden ging van start in de MX1 klasse. Door de vele regen op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit zeer zwaar en de rijders konden dan ook hun borst nat maken.

Sven van der Mierden zat er in de tijdtraining met een vijfde tijd meteen goed bij. In de eerste manche kwam Sven als derde uit de eerste bocht en kon een goed ritme rijden totdat hij ten val kwam. Na de val was van der Mierden het ritme kwijt en het duurde even voordat hij er weer in zat. Sven gaf niet op en in de laatste ronde wist hij de zevende man nog te pakken. In de tweede manche zat de Husqvarna SKS-rijder er bij de start meteen weer goed bij en kwam opnieuw als derde door de eerste bocht. “Helaas verloor ik in de eerste ronde een paar plaatsen. Maar heb me hierdoor niet laten opjagen en gewoon mijn eigen wedstrijd gereden” aldus Sven. Deze stabiele wedstrijd leverde opnieuw een zevende plaats op.

Michel Schoenmakers kwam in beide manches niet lekker uit de start en had zowel in de eerste als de tweede manche last van harde onderarmen. In de tweede manche ging het rijden soepeler dan in de eerste manche en dit resulteerde met tweemaal een zestiende plaats in een vijftiende plaats in het dagklassement. “Het was op mijn tanden bijten maar daardoor kon ik het volhouden. Ik ben blij dat de eerste wedstrijd erop zit want het gaf toch wel wat druk, in Mill hoop ik geen last meer te hebben van mijn armen en ga ik er weer vol tegenaan.”

Ook Nick Horsten had af te rekenen met harde onderarmen en kon daardoor niet voluit gaan in beide manches. In de eerste manche kwam hij in de beginfase hard naar voren maar door de harde armen moest hij het tempo laten zakken. In de tweede manche zat hij er beter bij met de start maar ook nu moest hij het tempo laten zakken vanwege de harde armen. Toen hij ook nog drie fouten maakte, zat er niet meer in dan een 29ste en een 32ste plaats. ‘’Ik had enorm veel last van arm pump, een dag om snel te vergeten.’’

Carsten Goedegebure reed een solide eerste manche waarin hij goed terug naar voren kwam en op een negentiende plaats wist te finishen. In de tweede manche had hij opnieuw een lekker tempo in handen en kwam hij op het loodzware circuit nog verder terug dan in de eerste manche. Dit resulteerde in een achttiende plaats op de finish! “Ik zat er met een goed gevoel op en ik denk dat er de komende weken nog veel meer uit te halen is.’’

Aanstaande zondag staat voor het Husqvarna SKS Racing NL team de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Mill.

Recent Posts