In Uncategorized

Voor het Husqvarna SKS Racing NL team begint het seizoen aanstaande zaterdag in Heerde. Dit is de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap en tevens telt deze wedstrijd mee als kwalificatie voor de prestigieuze Dutch Masters of Motocross competitie. Na een goede voorbereiding hebben alle vier de rijders er zin in om op het zandcircuit van Heerde de strijd met de concurrentie aan te gaan.
Sven van der Mierden heeft deze winter de overstap gemaakt van de MX2 naar de MX1. “Om de overstap soepel te laten verlopen heb ik afgelopen winter heel veel meters gemaakt en daarnaast samen met Bart Nelissen heel hard gewerkt aan mijn fysiek” aldus Sven die vervolgt “het is moeilijk om echt verwachtingen te hebben. Ik wil gewoon zo goed mogelijk presteren en het maximale eruit halen.” De 21-jarige crosser maakte vorig jaar nog zijn debuut in het WK MX2 tijdens de Grand Prix in Assen, hier mocht hij zelfs 6 punten mee naar huis nemen. Vorige week in Groesbeek reed van der Mierden zijn eerste wedstrijd in de MX1. Dit deed hij vol overtuiging met een zesde plaats in het dagklassement. In Heerde zal hij verder bouwen aan zijn vorm en gaat voor twee constante uitslagen.
In de MX2 zal Carsten Goedegebure opnieuw uitkomen voor het Husqvarna SKS Racing NL team. De 19-jarige crosser uit Yerseke werd vorig jaar 47e in de Dutch Masters MX2. Dit jaar zal hij uitkomen in het ONK, Dutch Masters en enkele wedstrijden om het Duitse ADAC kampioenschap. “Deze winter heb ik een lange winterstop genomen, zo’n 2 maanden. In januari ben ik weer begonnen met rijden en momenteel probeer ik zoveel mogelijk meters te maken. We hebben goed getest met de motor en deze is nu echt helemaal tip top in orde. Laat het seizoen maar komen.”
Nick Horsten, nieuwkomer binnen het Husqvarna SKS Racing NL team, kende een moeilijke winter omdat hij nog herstellende was van blessure die hij vorig jaar op had gelopen. Nick heeft sindskort de motortraining hervat en hard bezig om er een goed seizoen van te gaan maken. “Heerde komt redelijk vroeg voor mij maar met mijn nieuwe team heb ik een enorme klik en dat geeft me wel echt vertrouwen. Ik ga mijn best doen om er een goed seizoen van te maken.” Horsten zal dit seizoen uitkomen in het ONK, Dutch Masters, ADAC en als alles meezit enkele EK’s.
Nog een nieuwkomer binnen het team is Michel Schoenmakers uit Baarle-Nassau. De 19-jarige crosser zal uit komen in het ONK, Dutch Masters, ADAC en hoopt daarnaast nog op deelname aan enkele EK wedstrijden. “Na de Red Bull Knock Out heb ik de motor even laten staan en de afgelopen winter heb ik veel gewerkt aan mijn fysiek. Sinds begin januari ben ik weer volop aan het trainen met de motor en hebben we veel kunnen testen.” Schoenmakers kijkt dan ook erg uit naar het komende seizoen “Het zou mooi zijn als ik dit jaar top 15 zou kan rijden bij de Dutch Masters, maar eerst is de blik gericht op de eerste wedstrijd in Heerde. Ik ben er klaar voor en heb er enorm veel zin in, denk dat het een mooi seizoen gaat worden.”
Aanstaande zaterdag beginnen de trainingen om 09:00 uur, gevolgd door de wedstrijden. Voor meer informatie over de wedstrijd in Heerde kunt u kijken op www.msv-nov.nl

Recent Posts