In Uncategorized

Na een zeer succesvol seizoen in 2016 waarin Lars van Berkel en Sven van der Mierden vijfde en achtste wisten te worden in de Dutch Masters of Motocross MX2 en waarin Carsten Goedegebure een mooie stijgende lijn door maakte, heeft het team haar line up voor 2017 compleet.

Samenstelling
Het team zal met drie jonge gedreven rijders van start gaan in de MX2 klasse. Carsten Goedegebure blijft in deze klasse actief en wordt hierin vergezeld door Nick Horsten en Michel Schoenmakers. Sven van der Mierden zal de overstap maken naar de MX1 klasse. Zijn technische rijstijl past perfect bij de zwaardere Husqvarna FC450 en we gaan er dan ook van uit dat hij goed tot zijn recht zal komen in de koningsklasse.

Kampioenschappen
De focus van het team ligt op het rijden van het Open Nederlands Kampioenschap en de Dutch Masters of Motocross, aangevuld met wedstrijden om de ADAC Masters Series en EK /WK wedstrijden in de nabije omgeving. Gedurende het seizoen zal bekeken worden of er nog andere wedstrijden bij komen.

Reactie
Commentaar teameigenaar Toine Uijttewaal:’’We gaan in 2017 met een jonge groep rijders van start die we binnen onze structuur verder willen laten groeien richting de Nederlandse top. Dankzij de vernieuwde overeenkomst met Husqvarna voor de komende 2 seizoenen en het vertrouwen van onze partners kunnen we naast de MX2 klasse ook een rijder in zetten in de MX1 klasse. Sven heeft een rijstijl die goed past op een zwaardere machine en we zijn dan ook blij dat hij de overstap heeft gemaakt. 2017 zal echt een leerjaar zijn maar ondanks dit verwachten we toch mooie dingen van hem. We zijn allemaal volop bezig met de voorbereiding en iedereen kijkt uit naar de start van het seizoen.’’

Eerste wedstrijd
De eerste wedstrijd van het Husqvarna SKS Racing NL team is het Open Nederlands Kampioenschap op 4 maart in Heerde. Deze wedstrijd is tevens een kwalificatiewedstrijd voor de Dutch Masters of Motocross competitie waarbij de rijders bij de beste veertig moeten staan om een plaats in deze prestigieuze competitie af te dwingen.

Recent Posts