In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team is afgelopen zaterdag in de Red Bull Knock Out in Scheveningen met twee rijders in de top dertig geeindigd. 70.000 mensen hadden hun weg naar Scheveningen weten te vinden om dit grote motorsportspektakel te aanschouwen. De Red Bull Knock Out is een hele andere wedstrijd dan dat we normaal gewend zijn met eerst een kwalificatieheat over anderhalf uur en daarna een finale over 1 uur en 45 minuten. In totaal gingen er 1000 rijders van start waarbij de beste 750 rijders het tegen elkaar opnamen in de finale.

Sven van der Mierden reed zijn allereerste wedstrijd op de Husqvarna FC450 en liet gelijk zien dat hij hier goed mee uit de voeten kan. Van der Mierden kwalificeerde zich in de ochtend op een sterke zevende plaats en voegde hier in de finale nog eens een mooie twaalfde plaats aan toe. Van der Mierden was hiermee de vierde Nederlander die de finish passeerde. ‘’Het was echt super zwaar maar ik heb geprobeerd om mijn krachten goed te verdelen. Dit is gelukt en ik ben blij dat ik er in geslaagd ben de wedstrijd op deze manier uit te rijden,’’ waren de woorden van de vermoeide crosser uit Valkenswaard.

Naast van der Mierden reed ook Carsten Goedegebure een dijk van een wedstrijd. Voor deze wedstrijd was Goedegebure overgestapt op de zwaardere Husqvarna FC350 en werkte een hele sterke wedstrijd af. De rijder uit Yerseke finishte als 29ste en maakte een zucht van opluchting na de finish. ‘’Ik heb de laatste twee seizoenen best veel tegenslag gekend en om dan in deze grote wedstrijd 29ste te worden, voelt super goed. De motor liep perfect en ik ben onderweg geen enkele keer stil komen te staan,’’ vertelde een opgeluchte Carsten Goedegebure.

Tegenslag was er voor Lars van Berkel. De crosser uit Veghel liet in de kwalificatieheat een hele goede indruk achter en reed in dit sterke deelnemersveld zelfs even aan de leiding. Hij kwalificeerde zich uiteindelijk als derde en voelde zich goed bij het in gaan van de finale. Ook hierin zat hij er goed vooraan bij maar al in de beginfase kreeg hij op een zesde plaats rijdend af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. ‘’Ik ben zeer teleurgesteld. In de heat ging het super en ik heb daarin niet veel krachten verspeelt. In de finale zat ik er goed vooraan bij en probeerde in de beginfase zo rustig mogelijk te blijven, wetende dat mijn sterke punt nog moest komen aan het einde van de wedstrijd. Jammer genoeg ging de motor kapot en omdat het probleem niet verholpen kon worden, lag ik er al snel uit,’’ waren de woorden van een zeer teleurgestelde van Berkel na de wedstrijd.

Helaas haalden ook Heikki van den Berg en Jeffry Fijneman de finish niet. Valpartijen en mechanische pech zorgden ervoor dat beide rijders vroegtijdig de wedstrijd moesten verlaten. Fijneman kwam met de schrik vrij toen hij op hoge snelheid op het lange rechte stuk langs de vloedlijn ten val kwam. Vanwege de laagstaande zon werden de achterop komende rijders verblind en dit zorgde ervoor dat zijn motor verschillende keren op hoge snelheid werd geraakt waardoor verder rijden absoluut niet meer mogelijk was.

Voor het Husqvarna SKS Racing NL team staan er even geen grote wedstrijden meer op het programma. De komende weken zullen in het teken staan van voorbereiding om sterk aan seizoen 2017 te kunnen beginnen.

Recent Posts