In Uncategorized

Sven van der Mierden en Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team hebben het Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo gedomineerd. Van der Mierden wist beide manches te winnen voor van Berkel en dit zorgde ervoor dat ze beiden aan het einde van de dag plaats mochten nemen op het podium. Carsten Goedegebure werd dertiende en reed vooral in de tweede manche een sterke inhaalrace.

De eerste manche begon met wisselend succes want het was Sven die gelijk op een derde plaats aan de wedstrijd kon beginnen maar Lars kwam in de eerste bocht met een andere rijder in aanraking en moest van buiten de top twintig terug naar voren zien te komen. Ook Carsten ondervond hinder van een opstopping in de eerste bocht en kwam op een 22ste plaats uit de eerste ronde. Sven stootte gelijk door naar de koppositie en wist een voorsprong op te bouwen. Lars kwam gedurende de wedstrijd terug naar een tweede plaats maar kon het gat tot aan Sven niet meer dichten en moest genoegen nemen met een tweede plaats. Carsten wist zijn opmars gedurende de wedstrijd verder te zetten en finishte op een veertiende plaats van de MX2 klasse.

In de tweede manche hadden Sven en Lars samen een gevecht om de zege. In de slotfase gingen ze wiel aan wiel over het circuit maar Sven hield het hoofd koel tot aan de finish en won de manche voor Lars. Carsten kwam opnieuw op een 22ste plaats uit de eerste ronde maar na tien minuten kreeg hij het juiste ritme te pakken en begon aan een opmars naar voren. Hij knokte tot aan de finish en wist in de laatste bocht nog een rijder te passeren om uiteindelijk op een twaalfde plaats van de MX2 klasse over de finish te komen.

Sven en Lars finishten op een eerste en een tweede plaats in het dagklassement en Carsten sloot de dag af op een dertiende plaats. Aankomend weekend zullen Lars en Sven van start gaan in de ADAC in Holzgerlingen en Carsten komt aan de start in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Den Dungen.

Recent Posts