In Uncategorized

Heikki van den Berg van het Husqvarna SKS Racing NL Team is in Varsseveld Nederlands Kampioen MX1 Cup geworden. Van den Berg heeft een sterk seizoen achter de rug waarbij hij de meeste wedstrijden van het kampioenschap heeft gedomineerd. Afgelopen zaterdag in Varsseveld was het dan eindelijk zover dat hij na opnieuw een dubbele manchezege als kampioen gekroond mocht worden. Ook Jeffrey Fijneman reed goed in Varsseveld. Fijneman wist in beide manches zevende te worden en dit leverde hem ook in het dagklassement een zevende plaats op.

Sven van der Mierden en Lars van Berkel domineerden de MX2 klasse. Het circuit van Varsseveld loopt door het bos en heeft een redelijk harde ondergrond. Sven voelde zich gelijk als een vis in het water op de baan en had het goede ritme al snel te pakken in de tijdtraining. Verschillende keren zette hij aan en wist de pole position te pakken. Lars trainde als zesde waarvan hij de vierde MX2-rijder was. Carsten zette in de eerste ronde gelijk zijn beste tijd neer. Hij probeerde hem gedurende de sessie nog te verbeteren maar slaagde hier niet in. Hij sloot de sessie af op een 22ste plaats en begon aan de voorbereiding op de eerste manche.

In Varsseveld reden de MX1 en MX2 klasse samen. Na het vallen van het starthek in de eerste manche zat Sven er goed vooraan bij en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval op de tweede man en vervolgens wist hij ook door te stoten naar de koppositie. Hij had een fijn ritme op de baan en met zijn tempo slaagde hij erin om een gat te slaan ten opzichte van zijn achtervolgers. Deze gaf hij in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen en won de manche. Lars kwam op een zesde plaats uit de start en begon aan een opmars naar voren. Het kostte hem wat tijd om de rijders voor hem te passeren waardoor Sven al een gat had van zo’n twintig seconden toen Lars aan kwam op een tweede plaats. Alles werd op alles gezet om het gat te dichten. Hij kwam wel korter bij maar de tijd was tekort om tot aan het achterwiel te komen waardoor van Berkel op een tweede plaats over de finish kwam. Carsten kende tegenslag bij de start en kwam door een aanrijding met een andere rijder ten val. Omdat het niet makkelijk was om in te halen, duurde het soms lang voordat hij een plaats winst had geboekt. Hij bleef knokken tot aan de finishvlag en kwam aan het achterwiel van de eenentwintigste man op een 22ste plaats over de finish.

Bij de start van de tweede manche was het opnieuw Sven die er goed vooraan bij zat en op een vierde plaats door de eerste bocht kwam. Net als in de eerste manche stoof hij naar voren en nam gelijk de koppositie in handen. Netjes rijdend controleerde hij de wedstrijd en reed zijn SKS Husqvarna opnieuw naar de zege. Lars kwam bij de start in de problemen en moest hierdoor helemaal vanuit de achterhoede terug  naar voren komen. Met snelle rondetijden baande hij zich weg langs de rijders voor hem en werkte zich op naar een tweede plaats. Sven was opdat moment al te ver weg waardoor Lars ook in deze manche op een tweede plaats over de finish kwam. Carsten zat er in de tweede manche vele malen beter bij. Wel moest hij in de beginfase een aantal snellere rijders laten passeren maar hij reed een knappe wedstrijd waarin hij het hoge tempo kon blijven handhaven tot aan de finish. In de slotfase wist hij nog twee rijders te passeren om uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish te komen. Omdat de MX2 klasse samen reed met de MX1 klasse was hij de negende MX2-rijder die de finishlijn passeerde.

In het dagklassement eindigden Sven en Lars op een eerste en een tweede plaats en Carsten sloot de dag af op een elfde positie. Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma in Markelo.

Recent Posts