In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft een uiterst succesvolle Nederlandse Grand Prix in Assen gekend. Lars van Berkel reed een dijk van een eerste manche waarin hij vierde wist te worden. In de tweede manche werd hij na een mindere start veertiende en dit leverde hem een negende plaats op in het dagklassement. Sven van der Mierden maakte zijn Grand Prix debuut en wist zes welverdiende punten te scoren.

Lars reed de wedstrijd van zijn leven en kwam in de eerste manche op een vierde plaats over de finish. ‘’In eerste instantie dacht ik dat ik vijfde was geworden maar toen mijn monteur zei vierde, kwamen er bijna tranen van vreugde. Dit is waar ik altijd van heb gedroomd en hard voor heb gewerkt’’, vertelt een enthousiaste Lars van Berkel.

Op zaterdag kwalificeerde van Berkel zich als twintigste voor de wedstrijd. De snelheid was er om hoger te kunnen finishen maar tijdens zijn inhaalrace kwam hij verkeerd uit bij het passeren van een rijder en kwam hierbij ten val. Het circuit was toen nog helemaal droog maar hier kwam op zondagochtend verandering in.

Flinke regenbuien zorgden ervoor dat de baan er voor de eerste manche modderig bij lag. Terwijl vele rijders dachten ‘’oh nee’’, werd Lars steeds enthousiaster want nu was het circuit een stuk zwaarder en moeilijker dan op zaterdag het geval was. Zijn start was goed en hij kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase stootte hij door naar een vierde plaats maar omdat hij even zijn ritme verloor, moest hij een aantal plaatsen prijsgeven en zakte terug naar een negende plaats. Hij knokte door en begon aan een opmars naar voren. Net na het midden van de wedstrijd kwam hij al aan op een zesde plaats. Door een valpartij van Bas Vaessen stootte hij door naar een vijfde plaats. In de slotfase belandde hij in het gevecht met Benoit Paturel om de vierde plaats. ‘’Het ging op het scherpst van de snede met Paturel. Het publiek werd steeds luider op de tribune en vanaf dat moment dacht ik van dit gaat hem worden. Met een agressieve inhaalmanoeuvre wist ik Paturel te passeren en kwam op een vierde plaats over de finish. Wat een gevoel om zo hoog te eindigen in een Grand Prix manche’’.

Voor de tweede manche had de organisatie grote delen van het circuit gevlakt. Dit was in het nadeel van Lars. Een mindere start zorgde er dan ook voor dat hij veel werk te doen had om naar voren te komen. Het was op het vlakke circuit moeilijk om het verschil te maken maar toch wist hij er een veertiende plaats uit te halen en werd negende in het dagklassement. ‘’Ik wist dat het in de tweede manche moeilijker zou worden. Op de vlakke stukken kan iedereen gas geven waardoor je er goed bij moest zitten met de start. Ik kwam nog terug naar een veertiende plaats. Het was een geweldige dag voor mij en mijn team want ook Sven van der Mierden pakte zijn eerste WK punten’’.

Sterk Grand Prix debuut voor Sven van der Mierden

Sven van der Mierden maakte zijn Grand Prix debuut in Assen. In de trainingen was het nog even een beetje wennen maar in de kwalificatieheat kwam hij na een redelijke start goed in zijn ritme. Hij reed constante rondetijden en wist op een nette achttiende plaats over de finish te komen, wat vertrouwen gaf voor de wedstrijd op zondag.

Op zondagochtend waren de omstandigheden compleet anders. Voor de eerste manche kwam het water met bakken uit de lucht en dit zorgde ervoor dat de sporen in het circuit vol water kwamen te staan. Een goede start was van groot belang maar helaas raakte Sven in de eerste manche betrokken bij een valpartij bij de start en moest een inhaalrace rijden. Hij begon aan een opmars naar voren maar door verschillende valpartijen werd hij telkens buiten de punten geworpen. Sven wist echter niet van opgeven en knokte door tot aan de finishlijn. Zijn vechtlust leverde hem een achttiende plaats op en dit was goed voor drie punten.

In de tweede manche moest Sven opnieuw van ver komen. Zijn rondetijden waren goed, wat betekende dat hij al snel plaatsen winst wist te boeken. Op tien minuten van het einde, rijdend op een twintigste plaats, leek het dat Sven terug was gevallen naar een negenentwintigste plaats. Dit was niet het geval maar dit kwam door een probleem met zijn transponder. Door te blijven vechten voor iedere positie wist hij nog verschillende rijders te passeren en wist net als in de eerste manche op een achttiende plaats over de finish te komen. Met zes WK punten op zak en een twintigste plaats in het dagklassement, reisde Sven met een tevreden gevoel huiswaarts.

Aankomende zondag zal het Husqvarna SKS Racing NL Team starten in het Nederlands Kampioenschap in Varsseveld. Lars en Sven willen het team, sponsoren, familie, vrienden en fans bedanken voor de steun! Samen hebben ze laten zien dat ze als priveteam toch grootse dingen kunnen laten zien.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Assen:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Brian Bogers 40 Pnt
3 Jorge Prado 31 Pnt
4 Max Anstie 31 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 30 Pnt
9 Lars van Berkel 25 Pnt
20 Sven van der Mierden 6 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jeffrey Herlings 644 Pnt
2 Jeremy Seewer 568 Pnt
3 Benoit Paturel 460 Pnt
4 Max Anstie 447 Pnt
5 Pauls Jonass 403 Pnt
26 Lars van Berkel 56 Pnt
51 Sven van der Mierden 6 Pnt

Recent Posts