In Uncategorized

Al vier keer eerder dit jaar kreeg Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team te horen dat er geen plaats was voor deelname aan het wereldkampioenschap MX2. Echter dit gaat aankomend weekend tijdens de Nederlandse Grand Prix in Assen veranderen. Afgelopen maandag kreeg de crosser uit Valkenswaard het goede nieuws dat hij op het TT circuit zijn Grand Prix debuut kan maken in de MX2 klasse.
‘’De doelstelling met ons team voor dit jaar was om vijf Grand Prix’s te rijden. We hebben er nu vier gehad waarbij Sven geen start kreeg voor de MX2 klasse en daarom in de EMX250 klasse heeft meegedaan. Gelukkig is het voor onze thuis Grand Prix wel gelukt zodat we beide rijders aan de start staan in Assen’’, aldus een contente Toine Uijttewaal (teameigenaar).

Naast van der Mierden zal ook teammaat Lars van Berkel aan de start staan in Assen. In de vier eerder verreden Grand Prix’s scoorde de rijder uit Veghel al 31 punten met als hoogtepunt een achtste plaats in de Grand Prix van Lommel. ‘’Ik kijk erg uit naar de wedstrijd in Assen. Een zandbaan aangelegd op een wegracecircuit, dat is toch wel iets speciaals. Het rijden gaat lekker momenteel en ik hoop voor eigen publiek goed te kunnen scoren’’, vertelt een gemotiveerde Lars van Berkel.

Sven kent momenteel een sterk seizoen waarin hij achtste is geworden in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross MX2. In het begin van het jaar zat het hem wat tegen en zorgden valpartijen en een zware griep ervoor dat hij even nodig had om zijn oude vorm terug te vinden. Het rijden gaat lekker en zonder verwachtingen zal hij aankomend weekend voor de eerste keer proeven aan het wereldkampioenschap. ‘’Het is van iedere rijder een droom om ooit een keer van start te gaan in het wereldkampioenschap. Dat het debuut komt in Nederland, maakt het extra mooi. Verwachtingen heb ik niet. Ik ga mijn uiterste best doen en dan zien we aan het einde van het weekend wel waar we staan. Ik hoop dat ik lekker ontspannen rijd want dan kom ik het verste’’, vertelt een nuchtere Sven van der Mierden.
Het afgelopen weekend reden Lars en Sven nog in het Duitse Gaildorf waar Lars op het harde circuit vijftiende werd in de Masters klasse en Sven beslag legde op een twaalfde positie bij de youngsters. Deze week zullen beide rijders zich volledig concentreren op het rijden in het zand zodat ze voor aankomend weekend klaar zijn om de strijd met de concurrentie aan te gaan. ‘’Voor ons team is de Grand Prix van Assen een ideale plaats om onze partners uit te nodigen. Er komen veel mensen kijken en we kijken er dan ook met ons allen enorm naar uit. Vorig jaar was de sfeer gigantisch in Assen en we gaan er vanuit dat het dit weekend niet anders zal zijn’’, blikt teameigenaar Toine Uijttewaal vooruit!

Op zaterdag staan in Assen de kwalificaties op het programma en op zondag worden er twee manches verreden waarin de punten voor het wereldkampioenschap worden verdeeld.

Recent Posts