In Uncategorized

Lars van Berkel en Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team zijn in de tweede wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap op de Keiheuvel in Mol op een negende en een tiende plaats geeindigd. In het sterke deelnemersveld, dat veelal bestond uit Grand Prix-rijders, wisten ze zich goed staande te houden en dit zorgde ervoor dat ze de dag beiden in de top tien af wisten te sluiten.

Las ging in Mol op een Husqvarna 350F van start in de open klasse. De organisatie had voor een heel sterk deelnemersveld gezorgd waaronder verschillende Grand Prix toppers. In de training was het circuit nog vrij snel maar dit zou gedurende de dag snel veranderen. Lars ging er in de tijdtraining een aantal keren goed voor zitten maar kwam niet verder dan een zestiende tijd. Sven kwam op zijn vertrouwde Husqvarna FC250 aan de start en wist op voorhand dat het een zware klus zou worden tegen de MX1 machines. In de training zette Sven verschillende keren aan en wist zijn tijd een aantal keren te verbeteren. In het sterke deelnemersveld kwam hij uit op een achttiende tijd en wist dat hij op het zware circuit in de manches betere resultaten neer kon zetten.

Sven reageerde in de eerste manche goed bij het vallen van het starthek maar omdat het op het startveld nogal zwaar trok, kwamen de MX1 machines erlangs en dook hij rond de twintigste plaats de drukke eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval en wist zich in de eerste ronde al op te werken naar een zestiende plaats. In de daaropvolgende ronden zette hij zijn opmars verder en wist de manche na een sterk gereden wedstrijd op een elfde plaats af te sluiten. De eerste manche begon met een tegenslag want na een matige start kwam Lars in het gedrang van de beginfase ten val en moest aan een inhaalrace beginnen. Door een kapotte bril werd het hem allemaal niet makkelijker gemaakt maar van Berkel wist niet van opgeven en knalde door. Tot in de slotfase hield hij het tempo hoog en wist de manche af te sluiten op een veertiende plaats.

Lars wist dat zijn snelheid goed was om in de top tien te kunnen finishen en dit gaf hem vertrouwen voor de tweede manche. Ditmaal zat hij er goed bij en kon op een twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij een paar plaatsen winst te boeken en werkte zich op naar een achtste plaats. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd nog een plaats winst te boeken en kwam op een mooie zevende plaats over de finish. Sven kwam ditmaal beter uit de start en kon rond de vijftiende aan de wedstrijd beginnen. In het zware geweld besloot hij om zijn eigen wedstrijd te rijden. Dit pakte goed uit want hij reed netjes en gecontroleerd over het circuit en dit leverde hem een dertiende plaats op.

Beide rijders namen in de korte pauze de tijd om even bij te komen en wisten dat hun nog een zware derde manche te wachten stond. Helaas moest Lars hierin na een valpartij in de tweede ronde opnieuw een inhaalrace rijden. Hij vocht zich terug naar een dertiende plaats maar reed zich vervolgens stuk op de snelle Fransman Benoit Paturel. Omdat het moeilijk was om hem in te halen, verloor Lars zijn ritme en slaagde er in de rest van de manche niet in om hem te passeren. Moegestreden kwam van Berkel op een twaalfde plaats over de finish en verzekerde zich hiermee van een negende plaats in het dagklassement. Sven moest in de derde manche van ver komen maar begon met een goed gevoel aan een opmars. Net toen hij een aantal rijders had ingehaald, kon hij een gevallen rijder niet meer ontwijken en viel hierdoor zelf ook. Hij werd teruggeslagen tot rond de twintigste plaats maar wist niet van opgeven en denderde weer terug naar voren. Met een vijftiende plaats in de derde manche verzekerde hij zich van een knappe tiende plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL team van start gaan in een wedstrijd om de ADAC MX Masters Series in Gaildorf, Duitsland.

Daguitslag Belgisch Kampioenschap Mol:
1 Shaun Simpson 75 Pnt
2 Kevin Strijbos 64 Pnt
3 Romain Febvre 54 Pnt
4 Armanis Jasikonis 49 Pnt
5 Brent van Doninck 48 Pnt
9 Lars van Berkel 30 Pnt
10 Sven van der Mierden 25 Pnt

Recent Posts