In Uncategorized

Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team is in de veertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel in de top tien geeindigd.

In de eerste manche ging het rijden niet helemaal naar wens maar toch wist hij er toen nog een dertiende plaats uit te halen. In de tweede manche danste hij over de diepe knippen en kwam hij van rond de vijftiende plaats terug naar een sterke achtste positie. Sven van der Mierden kwam in de eerste manche van het EMX250 Kampioenschap in de top tien rijdend hard ten val en verdween uit de wedstrijd. In de tweede manche reed hij na een valpartij in de beginfase een sterke inhaalrace en kwam vanaf een vierendertigste plaats teruggereden naar een veertiende plaats.
In de trainingen ging het rijden lekker en omdat Lars wist dat de baan er steeds zwaarder in zou komen te liggen, bereidde hij zich met een gerust gevoel voor op de kwalificatieheat. De start lukte vanaf de buitenzijde niet zo heel goed waardoor hij op een 22ste plaats door de eerste bocht kwam. Gelijk begon hij aan een opmars en omdat hij in de laatste vijf minuten nog vele plaatsen winst wist te boeken, kwalificeerde hij zich op een nette twaalfde plaats voor de wedstrijd.

Op zondagochtend nam Lars het goede ritme van de zaterdag mee in de warm up. Het circuit lag er ondertussen al heel zwaar bij maar ondanks dit kon de rijder uit Veghel een aantal goede ronden rijden en zette een tiende tijd op de klokken.

Lars had veel tijd besteedt in het klaarmaken van zijn startplaats en vertrok goed toen het starthek naar beneden klapte. Ruim in de top vijftien kon hij aan de wedstrijd beginnen maar in de beginfase ging het rijden nog niet zoals hij dat graag wilde. Even viel hij terug naar een zestiende plaats maar naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en begon hij plaatsen winst te boeken. Hij kwam uiteindelijk uit op een dertiende plaats maar omdat het rijden niet helemaal lekker was gegaan, keerde Lars niet tevreden terug naar het rennerskwartier.

Tussen de manches in had hij zijn tijd genomen om tot rust te komen en zich klaar te maken voor de tweede manche. Omdat het circuit er lekker zwaar in lag, zag hij de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Hij hoopte er op dat het rijden iets soepeler zou gaan dan in de eerste manche want dan zou er meer in kunnen zitten. Gelijk ging het rijden makkelijk en nadat hij op een vijftiende plaats uit de start was gekomen, had hij al snel de aansluiting met een groepje van rijders voor hem. Hij sprong van knip naar knip en ging de strijd aan met de rijders voor hem. Met nog tien minuten te gaan reed hij op een elfde plaats. Door een aantal mooie lijnen te rijden, wist hij in 1 bocht twee plaatsen winst te boeken en stootte door naar een negende plaats. Dit gaf hem vertrouwen om door te vechten en om te proberen nog meer plaatsen winst te boeken. Met nog twee ronden te gaan slaagde hij erin om door te stoten naar een achtste plaats toen zijn voorganger een foutje maakte. In het resterende deel van de wedstrijd kon hij door blijven gaan en kwam op een hele mooie achtste plaats over de finish.

Met een 13-8 in de manches eindigde Lars op een achtste plaats in het dagklassement en mocht 21 punten bijschrijven aan zijn puntentotaal.

Sven van der Mierden kwam aan de start in de EMX250 klasse in Lommel. Van der Mierden liet in de tijdtraining een goede snelheid zien en wist zich in zijn groep met een zesde plaats zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd. Helaas kreeg hij in de eerste manche een flinke tegenslag voor de kiezen. Hij startte rond de tiende plaats maar wist gelijk al twee rijders te passeren maar helaas kwam zijn opmars al snel ten einde toen hij op een bult voorover ging en hard ten val kwam. Door de klap was Sven even helemaal de weg kwijt en verdween teleurgesteld uit de wedstrijd.

Na het even rustig aan gedaan te hebben, was hij toch vastbesloten om in de tweede manche van start te gaan. Opnieuw vertrok de SKS Husqvarna scherp bij de start waardoor hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat hij in de eerste twee ronden niet lekker in zijn ritme kon komen, kwam hij ten val en viel hierdoor helemaal terug naar een vierendertigste plaats. Hij begon aan een inhaalrace waarbij hij gedurende de wedstrijd vele rijders een plaats terug wist te verwijzen. Strijdend voor iedere meter wist hij er uiteindelijk nog een veertiende plaats uit te halen en werd hiermee zestiende in het dagklassement.

In het weekend van 27 en 28 augustus komt het Husqvarna SKS Racing NL team aan de start in de Nederlandse Grand Prix in Assen.

Recent Posts