In Uncategorized

Lars van Berkel en Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL Team hebben de Dutch Masters of Motocross in de top tien af weten te sluiten.

Beide rijders kenden een moeilijke start in dit kampioenschap maar kwamen ijzersterk terug, wat resulteerde in een zesde plaats voor Lars en een achtste plaats voor Sven in de eindstand van dit kampioenschap.

De dag begon met wisselend succes voor de rijders. Sven zette een scherpe tijd op de klokken waarmee hij de training afsloot als negende. Ook Lars had op bepaalde stukken van het circuit het goede gevoel maar slaagde er in geen enkele snelle ronde in om er een perfecte ronde uit te persen en kwam uit op een dertiende tijd. Carsten kwam gelijk in de eerste ronde hard ten val en zat daarna niet lekker meer op de motor. Met een veertigste plaats wist hij zich net te kwalificeren voor de wedstrijd.

Voor de eerste manche was het flink warm geworden waardoor het een zware dag beloofde te worden. Lars pakte een vrij goede start maar in de eerste bocht kreeg hij een highsider waardoor hij half buiten de baan belandde. Rond de vijftiende plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen en begon aan een opmars naar voren. Toen hij een aantal rijders had gepasseerd, was het gat met de kopgroep geslagen waardoor hij net de aansluiting miste. Het rijden ging niet helemaal lekker maar toch wist van Berkel er met een negende plaats toch nog een goed resultaat uit te halen waarmee hij belangrijke punten pakte voor het kampioenschap. Sven kwam niet lekker weg bij de start en moest net als Lars aan een inhaalrace beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij verschillende rijders te passeren en wist er een nette tiende plaats uit te slepen. Carsten moest vanaf de tweede startrij starten. Het rijden ging redelijk goed maar door de hitte sloeg de vermoeidheid toe waardoor hij verschillende plaatsen prijs moest geven en op een negenentwintigste plaats werd afgevlagd.

Bij de start van de tweede manche reageerde Lars scherp toen het starthek viel maar net over het hek kwam hij in aanraking met Samuele Bernardini en Roy van Heugten waardoor hij bijna ten val kwam. Vanuit de achterhoede begon hij aan een inhaalrace en kwam vanaf een 37ste plaats terug naar voren. Wel werd er veel tijd verloren ten opzichte van de kopgroep maar omdat Lars wist dat het door de hitte een zware manche zou gaan worden, pushte hij extra hard om dichterbij te komen. Met nog tien minuten te gaan kwam hij de top tien binnen en zat in een heerlijke flow. De knippen werden benut om de bochten in te springen en niet veel later wist hij Sven en Jorge Prado te passeren. Vervolgens begon hij in te lopen op Bernardini en wist niet veel later de zevende plaats over te nemen. Omdat Bas Vaessen er in de laatste ronde helemaal door heen zat door de warmte en Lars nog iets over had, wist hij uiteindelijk nog een plaats winst te boeken en op een sterke zesde plaats over de finish te komen. Ook Sven pakte een hele goede start in de tweede manche en werkte ondanks de warmte een sterke wedstrijd af. De rijder uit Valkenswaard finishte als negende en kwam tevreden over de finish. Carsten moest opnieuw vanaf de tweede startrij starten en begon in het achterveld aan de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd wist hij zich op te werken naar een zevenentwintigste plaats maar omdat hij in de laatste tien minuten het stuur niet meer vast kon houden, heeft hij verschillende plaatsen prijs moeten geven waardoor hij als eenendertigste over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Lars op een zevende plaats en in de eindstand om de Dutch Masters of Motocross is hij op een zesde plaats geeindigd. Sven van der Mierden werd tiende in de daguitslag en heeft het kampioenschap afgesloten op een achtste plaats. Carsten eindigde op een eenendertigste plaats in het dagklassement.

Recent Posts