In Uncategorized
Het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft in de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum een belangrijke slag geslagen. Lars van Berkel en Sven van der Mierden wisten zesde en zevende te worden en zijn hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een vijfde en een negende plaats. Carsten Goedegebure wist in Emmercompascuum zijn beste mancheresultaat tot nu toe te behalen!
Het zandcircuit van Emmercompascuum was goed geprepareerd. Het had op de dagen voorafgaande aan het evenement veel geregend maar dit was aan het circuit niet terug te zien. Sven ging makkelijk rijdend over het circuit in de training. Daarnaast was ook zijn snelheid goed want hij knalde er een hele snelle ronde uit waarmee hij een achtste tijd op de klokken wist te zetten. Lars begon gedreven aan de dag en wist in de tijdtraining gelijk een goed begin van de dag te maken. Hij zette namelijk een negende tijd op de klokken waarmee hij zich verzekerde van een goede startplaats in de beide manches. Carsten wist gelijk in de eerste ronde zijn beste tijd neer te zetten. Hiermee kwalificeerde hij zich op een 29ste plaats, wat betekende dat hij in beide manches vanaf de eerste startrij kon starten.
In de eerste manche kwam van Berkel van rond de tiende plaats terug naar een zesde plaats. Brian Bogers had een gat op hem maar deze wist Lars te dichten en ging in de slotfase in de aanval. Hij wist hem te passeren maar helaas kwam hij toen verkeerd uit bij het passeren van een achterblijver waardoor Bogers hem weer terug wist te pakken. Lars probeerde nog terug te komen maar de tijd was tekort waardoor hij op een nette zesde plaats over de finish kwam, net een plaats voor zijn teammaat Sven. De rijder uit Valkenswaard kwam rond de vijftiende plaats uit de start en had in de eerste helft van de wedstrijd flink wat werk te doen om naar voren te komen. Dit ging hem goed af want hij kwam goed terug en wist op een zevende plaats over de finish te komen. Carsten kwam niet lekker weg bij de start en kwam pas op een 32ste plaats door. Met een goed ritme wist hij verschillende rijders te passeren en legde beslag op een vijfentwintigste plaats. Voor Carsten is dit zijn beste seizoenresultaat in een wedstrijd om de Dutch Masters.
De start van de tweede manche was net iets beter voor van Berkel en ditmaal kwam hij op een achtste plaats uit de eerste ronde. Hij had een goed ritme in handen en wist zich binnen een aantal ronden op te werken naar een zesde plaats. Hij had de aansluiting met een groepje van rijders en wist dit tempo lange tijd goed te volgen. Lars kon het verschil niet maken om van dit groepje rijders te passeren en kwam opnieuw op een zesde plaats over de finish. Sven startte opnieuw rond de vijftiende plaats. Hij had de juiste lijnen al snel gevonden en dit zorgde ervoor dat hij verschillende rijders voorbij kon rijden. Net als in de eerste manche leverde Sven ook in deze manche een hele sterke wedstrijd af en kwam op een achtste plaats over de finish. Carsten zat er ook in deze manche niet lekker bij na de start. In de eerste helft van de wedstrijd knokte hij zich terug naar een achtentwintigste plaats. Echter door een foutje moest hij deze positie afstaan en kwam moegestreden op een negenentwintigste plaats over de finish.
In het dagklassement eindigden Lars en Sven op een zesde en een zevende plaats. Carsten sloot de dag af als negenentwintigste. In de tussenstand heeft Lars tien plaatsen goed weten te maken en met alleen de wedstrijd in Halle van aankomende zondag nog te gaan, bezet de rijder uit Veghel een vijfde plaats. Ook Sven is de top tien binnen gekomen en staat op een negende plaats. Carsten bezet na de wedstrijd in Emmercompascuum de 47ste plaats.
Recent Posts