In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft in het Italiaanse Mantova goede resultaten neer weten te zetten. Lars van Berkel wist in de Grand Prix MX2 klasse zeven punten te scoren en Sven van der Mierden werd achttiende en vijftiende in de sterk bezette EMX250 klasse.

Het was bijzonder warm in Italie waardoor het een zwaar weekend beloofde te worden. Het circuit van Mantova lag er mooi bij met daarin veel bulten, wat het erg intensief maakte. Lars had veel zin in het weekend en zat gelijk op zaterdag goede tijden te rijden. Alles zat dicht bij elkaar waardoor hij erop hoopte dat het circuit er gedurende het weekend iets zwaarder bij zou komen te liggen zodat het makkelijker was om het verschil te maken.

In de kwalificatieheat kreeg hij bij de start een tegenslag voor de kiezen want hij raakte in een opstopping voor de tweede bocht en verloor hierbij kostbare tijd. Met een goed ritme kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren en wist de heat op een 21ste plaats af te sluiten.

Op zondagochtend had Lars in de warm up een nog beter gevoel op de baan en hij slaagde erin om zijn snelste tijd te verbeteren. Dit gaf hem een goed gevoel voor de start van de eerste manche. Helaas ging het hierbij mis voor Lars want nadat hij goed weg was gekomen uit het hek werd hij in de eerste bocht aangetikt en kwam ten val. Vanaf een allerlaatste plaats moest hij aan een inhaalrace beginnen. Na een aantal ronden kwam hij aan op een 33ste plaats maar door te blijven vechten tot aan de finishvlag wist hij er toch nog een 23ste plaats uit te halen. Dit leverde hem geen punten op en hier was hij tussen de manches toch wel ziek van.

Met temperaturen tussen de 33 en de 38 graden ging de tweede manche van start. Lars was iets te gretig bij de start en reed tegen het starthek aan. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en wist zich al snel op te werken naar een zeventiende plaats. Op voorhand wist hij dat het een zware manche zou worden waardoor Lars door bleef bijten en zich nog langs verschillende rijders wist te knokken om uiteindelijk op een knappe veertiende plaats over de finish te komen. Dit goede resultaat leverde hem zeven welverdiende Grand Prix punten op.

Sven van der Mierden kwam aan de start in de EMX250 klasse in Mantova. In de tijdtraining lag het tempo gigantisch hoog omdat het circuit er toen nog vrijwel vlak in lag. Sven kwalificeerde zich met een twaalfde plaats rechtstreeks voor de wedstrijd en benutte zijn tijd voor de eerste manche om het circuit nog beter in zich op te nemen.

In de eerste manche pakte Sven een goede start maar omdat hij in de eerste ronde op verschillende plaatsen niet lekker uit kwam, verloor hij een aantal plaatsen en kwam pas op een twintigste plaats uit de eerste ronde. Er werd op het scherpst van de snede gestreden in de eerste paar ronden waardoor het moeilijk was om snel een paar rijders voorbij te rijden. Omdat Sven het tempo tot in de slotfase vast wist te houden, wist hij in de laatste paar ronden nog verschillende rijders te passeren en kwam op een achttiende plaats over de finish.

In de tweede manche zat Sven beter in zijn ritme en wist hij al snel de zeventiende plaats in te nemen. In het midden van de wedstrijd stootte hij door naar een zestiende plaats en niet veel later wist hij ook de vijftiende man te passeren. Sven hield het tempo constant tot aan de finish en wist op een nette vijftiende plaats te finishen.

Met een 18-15 in de manches eindigde de rijder uit Valkenswaard op een achttiende plaats in het dagklassement. Het Husqvarna SKS Racing NL team zal zich nu gaan voorbereiden op de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum, een wedstrijd die aanstaande zondag op het programma staat.

Daguitslag GP MX2 in Mantova:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Brian Bogers 42 Pnt
3 Dylan Ferrandis 35 Pnt
4 Thomas Covington 34 Pnt
5 Pauls Jonass 33 Pnt
18 Lars van Berkel 7 Pnt

Daguitslag EK MX2 in Mantova:
1 Bas Vaessen 45 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 44 Pnt
3 Anton Gole 33 Pnt
4 Alberto Forato 33 Pnt
5 Jorge Prado 27 Pnt
18 Sven van der Mierden 9 Pnt

Recent Posts