In Uncategorized
Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een sterke wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo gereden.
Lars van Berkel en Sven van der Mierden wisten beiden de dag in de top tien af te sluiten en Carsten Goedegebure deed veel ervaring op in pas zijn derde Dutch Masters wedstrijd en werd achtentwintigste.
Sven zette in de tijdtraining een aantal keren aan en kwam uit op een dertiende tijd. Ook met Lars ging het redelijk goed. Het werd geen supertijd, maar wel een veertiende plaats waarmee hij nog genoeg keuze had om een goede startplaats uit te kiezen in de beide manches. Carsten kreeg in de tijdtraining met pech af te rekenen. Een klein mechanisch probleem zorgde ervoor dat hij terug moest naar de paddock, wat betekende dat hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten.
In de eerste manche begon Van Berkel als vierde. Hij werd gepasseerd door Bogers en Pootjes en viel terug naar een zesde plaats. Door goed zijn tempo te behouden wist hij deze positie lang in handen te houden. Wel werd hij op het laatst nog ingehaald door Conrad Mewse, waardoor een zevende plek genoteerd werd als resultaat in de eerste manche. Sven kwam niet lekker weg bij de start en moest aan een opmars naar voren beginnen. Dit lukte goed totdat hij op een twaalfde plaats rijdend even ten val kwam. Na de valpartij herpakte hij zich goed en wist nog terug te komen naar een dertiende plaats. Carsten kon er vanaf de tweede startrij niet goed tussendoor komen met de start en kwam pas op een vijfendertigste plaats uit de eerste bocht. In de beginfase wist hij verschillende plaatsen naar voren te komen maar omdat hij niet lekker in zijn ritme zat, moest hij de gewonnen posities uiteindelijk ook weer afstaan en kwam op een vijfendertigste plaats over de finish.
Ook de tweede manche startte van Berkel goed. Hij begon als negende en wist gelijk door te stoten naar een zevende positie. Lang reed Van Berkel achter de Italiaan Monticelli. Wel had hij door dat er een tandje bovenop moest. Hij wist hem te passeren en nam ook de vijfde plaats van Davy Pootjes over. Met de nummers vier en drie in zicht reed Van Berkel als vijfde over de eindstreep. Sven zat er in de tweede manche beter bij met de start en wist er na een goed gereden wedstrijd een nette tiende plaats uit te halen. Ook Carsten zat er beter bij en kon op een achtentwintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging in deze manche beter en hij wist in deze manche het tempo goed vast te houden. In de loop van de manche wist hij nog twee rijders te passeren en dit zorgde ervoor dat hij op een zesentwintigste plaats werd afgevlagd.
In het dagklassement eindigde Lars op een zesde plaats, Sven op een tiende plaats en Carsten sloot de dag af op een achtentwintigste plaats.
Daguitslag Dutch Masters MX2 in Markelo:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Max Anstie 44 Pnt
3 Thomas Covington 38 Pnt
4 Brian Bogers 35 Pnt
5 Conrad Mewse 31 Pnt
6 Lars van Berkel 30 Pnt
10 Sven van der Mierden 19 Pnt
28 Carsten Goedegebure 2 Pnt
Recent Posts