In Uncategorized

Davey Janssen van het Husqvarna SKS Racing NL team is in het Nederlands Kampioenschap Open van de MON in Wanssum op het podium geeindigd. In de eerste manche was hij bestand tegen de druk van Michael Hool en wist hij op een tweede plaats over de finish te komen. Na een mooie kopstart in de tweede manche wist hij opnieuw als tweede te finishen en dit leverde hem ook in het dagklassement een tweede plaats op.

In de training ging het rijden lekker met Davey en hij sloot af op een vierde tijd. In de eerste manche vertrok de SKS Husqvarna goed bij de start en op een derde plaats kwam hij door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval maar bij een inhaalmanoeuvre op de tweede man kwam hij met deze rijder in aanraking en dit had tot gevolg dat hij gepasseerd werd. Toch kon hij na deze aanrijding op een derde plaats verder en wist niet veel later de tweede plaats voor zich op te eisen. Davey wist het tempo goed strak te houden en was bestand tegen de hevige druk die Michael Hool in de slotfase op hem uitoefende. Davey hield het hoofd koel en werd op een tweede plaats afgevlagd.

Met vertrouwen ging hij in de tweede manche van start en wist hierin kopstart te pakken. In de eerste ronde moest hij Mike Kras laten passeren maar in de rest van de wedstrijd heeft hij zijn eigen ding kunnen doen en kon hij onbedreigd naar een tweede plaats rijden.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Davey op een tweede plaats in het dagklassement.

Lars van Berkel en Sven van der Mierden hielden de kleuren van het team hoog bij de tweede wedstrijd om de ADAC Masters Series in het Oostenrijkse Moggers. Lars had in de masters klasse een goede snelheid op het circuit. Hij reed in beide manches rondetijden waarmee er een top tien plaats in had gezeten. Echter een valpartij in de eerste ronde in zowel de eerste als de tweede manche zorgde ervoor dat hij een inhaalrace moest rijden. Daarbij kwam ook dat hij in de tweede manche met zijn motor vast zat in een elektriciteitskabel waardoor het veel tijd kostte voordat hij aan zijn opmars kon beginnen. Ondanks deze tegenslagen gaf de rijder uit Veghel niet op en vocht zich terug naar een 21ste en een 22ste plaats in de manches waarmee hij uiteindelijk net niet tot scoren kwam.

Sven van der Mierden pakte in de eerste manche van de youngster cup een hele goede start en draaide op een vierde plaats door de eerste bocht. Omdat het circuit door het vele sproeien spekglad was geworden, had Sven het moeilijk en moest hierdoor in de beginfase vele plaatsen prijsgeven waardoor hij terugzakte naar een eenentwintigste plaats. Toen het na een aantal ronden beter begon te gaan, was het moeilijk om de verloren plaatsen terug te pakken maar toch wist hij er nog een vijftiende plaats uit te halen. De tweede manche begon met een tegenslag want van der Mierden kwam bij de start ten val. Fanatiek ging hij in de achtervolging en had de aansluiting met de groep al snel teruggevonden. Helaas kwam hij tijdens zijn opmars nogmaals ten val in de derde ronde en moest vervolgens terug naar de pits om een probleem met zijn voorrem op te lossen. Veel tijd ging hierbij verloren waardoor er niet meer in zat dan een 33ste plaats.

Carsten Goedegebure kwam aan de start in het Nederlands Kampioenschap MX2 in Mill. Door de geringe opkomst reden de MX1 en MX2 klasse samen in de manches. Dit maakte het lastig om een goede start te kunnen pakken. Carsten begon in de eerste manche op een vijfentwintigste positie en wist zich gedurende de wedstrijd op deze positie te handhaven. In de laatste tien minuten gooide hij er nog een schepje bovenop en wist nog drie rijders te passeren om uiteindelijk als 22ste afgevlagd te worden. In de tweede manche moest hij na een slechte start van verder komen en kwam pas rond de dertigste plaats uit de eerste bocht. Al snel had hij een goed ritme gevonden en wist zich gedurende de wedstrijd terug op te werken naar een 22ste plaats. In het dagklassement legde Carsten beslag op een dertiende plaats in de MX2 klasse.

Het Husqvarna SKS Racing NL team zal zich nu gaan voorbereiden op de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op 12 juni in Markelo.

Recent Posts