In Uncategorized
Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL Team is in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal net niet tot scoren gekomen. In de eerste manche finishte hij na een moeilijke slotfase op een achtentwintigste plaats. In de tweede manche zat hij beter in zijn ritme en streed hij in een groepje tot aan de vijftiende man. Alles werd op alles gezet om een punt te kunnen scoren maar uiteindelijk kwam Lars net iets tekort en kwam op een eenentwintigste plaats over de finish.
Op zaterdag zat alles qua tijden dicht bij elkaar. Lars was niet ontevreden over zijn rijden maar had het wel moeilijk op het harde circuit, dat op veel punten vol lag met diepe, harde sporen. Nadat hij in de tijdtraining een eenendertigste tijd neer had weten te zetten, pakte hij in de kwalificatieheat een goede start maar helaas raakte hij betrokken bij een valpartij tegen de eerste helling op. Dit had tot gevolg dat hij om moest draaien en vanaf een laatste plaats de aansluiting met de groep terug moest zien te vinden. In de beginfase reed hij een goed tempo maar toen hij aan kwam in het groepje, nam hij dit tempo over en zat er niet meer in dan een negenentwintigste plaats.
In de eerste manche kende hij opnieuw een goede beginfase en reed hij lang op een zesentwintigste plaats. Echter in de slotfase zat hij er even doorheen omdat hij moest wennen aan het wedstrijdritme en dit had tot gevolg dat hij een paar kleine foutjes maakte. Twee plaatsen gingen hierbij verloren waardoor hij genoegen moest nemen met een achtentwintigste plaats.
De start van de tweede manche was redelijk maar in het heetst van de strijd in de eerste ronde raakte hij even een keer half buiten de baan. Vanaf een achtentwintigste plaats begon hij aan zijn wedstrijd en reed goede tijden. Hij kwam steeds verder naar voren en reed in het groepje vanaf de 23ste tot aan de vijftiende man. Ondanks dat hij het soms best zwaar had en hij duidelijk kon merken dat hij nog wedstrijdritme mist, knokte hij door en finishte op een eenentwintigste plaats. Dit betekende dat hij net niet tot scoren kwam maar wel heeft hij gedurende het weekend een flinke groei doorgemaakt.
Sven van der Mierden kende een moeilijke wedstrijd in Duitsland. Hij ging van start in de EMX250 klasse en wist zich op zaterdag als dertiende in zijn groep te kwalificeren. In de eerste manche miste hij het vertrouwen op de baan en ging het rijden niet lekker. Dit had een valpartij tot gevolg waarbij hij zijn rem verloor en noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche ging het rijden al beter maar na een slechte start zat er toen niet meer in dan een 33ste plaats.
In het weekend van 21 en 22 mei zal het Husqvarna SKS Racing NL Team aan de start komen in de tweede wedstrijd om de ADAC Youngster Cup in het Oostenrijkse Moggers.
Recent Posts