In Uncategorized
Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zondag in het Franse St. Austreberthe weer zijn eerste wedstrijd gereden nadat hij onlangs aan het compartment syndrome in zijn armen is geopereerd. De rijder uit Veghel kampte het hele seizoen tot nu toe met opgepompte armen maar dankzij de operatie is hij hier nu van verlost en kan hij zich nu op zijn rijden concentreren. Ook Sven van der Mierden was van de partij in Frankrijk. In de eerste twee manches kwam Sven in de beginfase in de problemen maar kwam toch terug naar een vijftiende en een twintigste plaats. In de derde manche wist hij er een nette twaalfde plaats uit te halen.
Voor de wedstrijd in St. Austreberthe had van Berkel slechts twee keer met de motor getraind waardoor hij op voorhand niet goed wist waar hij stond. De organisatie had voor een sterk deelnemersveld gezorgd waarbij de MX1 en MX2 klasse het tegen elkaar op namen. Het circuit van St. Austreberthe had een harde ondergrond en was niet al te breed waardoor op voorhand al wel duidelijk was dat inhalen moeilijk zou worden.
Het rijden ging gedurende de dag steeds beter en omdat Lars helemaal geen last meer had van harde onderarmen, zat hij met plezier op de motor. In de eerste manche kwam hij vanuit de achterhoede terug naar een veertiende plaats. In de tweede manche werd hij elfde en de derde manche was voor Lars het hoogtepunt van de dag want hierin wist hij op een knappe achtste plaats over de finish te komen.
Lars heeft een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd en zal in de komende weken hard doortrainen om zijn oude, vertrouwde niveau weer terug te vinden.
De eerste manche van Sven begon met een tegenslag want hij kwam ten val en moest hierdoor vanaf een laatste plaats aan de wedstrijd beginnen. Hij probeerde zo snel mogelijk plaatsen winst te boeken maar moest hiervoor alles in het werk stellen omdat dit niet meeviel tussen de zwaardere MX1 machines. Door creatieve lijnen te rijden wist hij toch vele rijders te passeren en kwam aan het achterwiel van Lars op een vijftiende plaats over de finish.
Ook in de tweede manche zat het in de beginfase niet mee met Sven. Hij kwam in het heetst van de strijd met een andere rijder ten val en kwam hierbij onder zijn motor te liggen. Het kostte hem veel tijd voordat hij zijn weg weer kon vervolgen en moest opnieuw aan een inhaalrace beginnen. Alles werd op alles gezet en uiteindelijk wist hij er toch nog een twintigste plaats uit te halen.
Voor de start van de derde manche hoopte Sven op een goede start en een beginfase waarin hij niet opgehouden zou worden. Hij reageerde scherp toen het starthek viel en zat er goed bij. Helaas hield een valpartij voor hem iets op maar Sven had een goed ritme op de baan en wist er een nette twaalfde plaats uit te halen.
Aankomend weekend zal het Husqvarna SKS Racing NL Team deelnemen aan de Grand Prix van Duitsland in Teutschenthal. Lars zal starten in de MX2 klasse en Sven zal uitkomen in de EMX250 klasse.
De wedstrijd in St. Austreberthe werd gewonnen door Jordi Tixier, die hier weer zijn eerste wedstrijd reed na zijn dubbele polsoperatie. Steve Ramon werd tweede voor Gert Krestinov, Kevin Fors en Jeremy Delince.
Recent Posts