In Uncategorized

Sven van der Mierden van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill op een dertiende plaats geeindigd. In beide manches kwam hij van rond de vijftiende plaats terug naar voren en haalde er in beide manches een dertiende plaats uit. Carsten Goedegebure reed in Mill zijn allereerste Dutch Masters wedstrijd omdat hij zich in Axel niet had weten te kwalificeren. Helaas kende hij in de eerste manche tegenslag omdat hij toen vanwege een mechanisch probleem de finish niet haalde. In de tweede manche kwam hij na een valpartij in de beginfase op een eenendertigste plaats over de finish.
Net zoals bij de eerste wedstrijd in Axel stond er een sterk deelnemersveld met veel Grand Prix rijders. De baan lag er mooi bij en ondanks de slechte weersverwachtingen, was de baan in de training helemaal droog. Sven en Carsten gingen beiden gemotiveerd het circuit op om te proberen een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten. Verschillende keren knalden ze een snelle ronde over de baan, wat resulteerde in een veertiende tijd voor Sven en een dertigste tijd voor Carsten.

Het pakken van een goede start was in dit sterke deelnemersveld van groot belang. Sven pakte in de eerste manche een redelijke start en kon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Het tempo lag hoog en de verschillen tussen de rijders waren klein. Sven wist gedurende de wedstrijd twee plaatsen op te schuiven en kwam op een dertiende plaats over de finish. Carsten kwam op een dertigste plaats uit de eerste bocht. In de beginfase moest hij een paar plaatsen prijsgeven maar deze wist hij gedurende de wedstrijd weer terug te veroveren. Helaas kreeg hij toen te kampen met een klein mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.
Met frisse moed stonden beide rijders klaar voor de start van de tweede manche. Echter tijdens de sighting lap begon het te hagelen waardoor de omstandigheden slechter werden. Gelukkig werd het vlak voor de start droog zodat het zicht van de rijders goed was. Sven startte opnieuw rond de vijftiende plaats maar kwam tijdens de manche even een keer ten val waarbij kostbare tijd verloren ging. Na de valpartij herstelde hij zich goed en bleef het tempo strak houden tot aan de finish. Dit zorgde ervoor dat hij opnieuw op een dertiende plaats over de finish kwam. Carsten kwam gelijk over het starthek in aanraking met de rijder die naast hem stond waardoor hij helemaal in de achterhoede de eerste bocht in dook. Hij had het moeilijk om in zijn ritme te komen en kwam ook nog even ten val. Carsten liet zich niet uit het veld slaan en bleef knokken voor wat hij waard was, om uiteindelijk op een eenendertigste plaats over de finish te komen.

In het dagklassement eindigde Sven op een dertiende plaats en Carsten legde beslag op een zesendertigste positie. Omdat beide rijders in de eerste wedstrijd in Axel niet tot scoren kwamen, staat Sven nu op een eenentwintigste plaats en bezet Carsten de vierenvijftigste plaats.

Recent Posts