In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft zondag in Lelystad gestreden voor de punten om het Nederlands Kampioenschap MX2 en MX1 Cup. Dit lukte goed met een zesde plaats en een dertiende plaats voor Sven van der Mierden en Carsten Goedegebure in de MX2 klasse en een overwinning voor Heikki van den Berg en een dertiende plaats voor Jeffrey Fijneman in de MX1 Cup klasse. Davey Janssen vocht in het NK Open van de MON in Horst tegen pijn in zijn rug maar wist met een zesde plaats toch veel punten te scoren!
In de training was het circuit van Lelystad nog bloedsnel. Wel had de organisatie het circuit op een aantal punten aangepast om het voor de rijders wat uitdagender te maken. Met Sven ging het rijden lekker in de training en hij klokte een vierde tijd. Carsten kon zijn draai nog niet echt goed vinden in de training. Wel probeerde hij alles wat hij kon maar door wat kleine foutjes kwam hij niet verder dan een 27ste tijd.

In de eerste manche kwamen beide rijders niet goed weg bij de start, met Sven op een vijftiende plaats terwijl Carsten nog verder naar achteren zat. Sven begon aan een opmars naar voren en kwam gedurende de wedstrijd aan op een derde plaats. Helaas was dit van korte duur want hij kwam hard ten val en viel hierdoor helemaal terug naar een vijftiende plaats. In het resterende deel van de wedstrijd kwam hij nog goed terug naar voren en wist er nog een achtste plaats uit te slepen. Ook Carsten reed een goede inhaalrace waarin hij vele rijders wist te passeren. Hij bleef knokken tot in de slotfase en sloot de manche af als zeventiende.
Beide rijders wisten dat ze in de tweede manche een betere start moesten pakken om hoger te kunnen eindigen. Dit lukte want Sven kwam in de kopgroep door de eerste bocht en ook Carsten zat er vele malen beter bij! Sven ging de strijd aan met de derde man maar toen deze een foutje maakte, tikte hij zijn achterwiel aan en kwam ten val. Hierbij ging kostbare tijd verloren maar toch wist hij zich in het resterende deel van de wedstrijd nog terug te knokken naar een zesde plaats. Carsten had het in het begin van de wedstrijd even moeilijk om in zijn ritme te komen maar dit veranderde later in de manche. Het begon lekker te gaan en hierdoor wist hij in de laatste ronde nog vier rijders te passeren en kwam op een veertiende plaats over de finish.

In het dagklassement eindigde Sven op een zesde plaats en Carsten sloot de dag af op een dertiende plaats. Ook Lars van Berkel kwam aan de start in Lelystad maar helaas kwam hij hard ten val waarna hij besloot om het de rest van de dag voorgezien te houden.

Ook Heikki van den Berg en Jeffrey Fijneman streden in Lelystad voor de punten om het Nederlands Kampioenschap MX1 Cup. Heikki had het goede gevoel al snel gevonden op de harde ondergrond en wist in de training de snelste tijd neer te zetten. Jeffrey zat in dezelfde groep en hij kwam na verschillende snelle ronden uit op een achtste tijd.
Jeffrey was zo scherp als een scheermes bij de start van de eerste manche en dook als leider de eerste bocht in. Ook Heikki zat er goed vooraan bij en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Heikki kwam hard terug naar voren en wist al snel de koppositie in de wedstrijd in handen te nemen. Netjes rijdend liep hij weg bij zijn achtervolgers en zette de eerste manche naar zijn hand. Jeffrey sloot de wedstrijd af op een elfde plaats.

In de tweede manche was het Heikki die kopstart wist te pakken en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Hij reed een foutloze wedstrijd en wist ook deze manche winnend af te sluiten. Jeffrey kwam in deze manche als zeventiende over de finish en eindigde hiermee op een dertiende plaats in het dagklassement.

Davey Janssen ging op puntenjacht in het Nederlands Kampioenschap Open van de MON in Horst. In de training ging het lekker maar in iedere ronde verspeelde hij door kleine foutjes wel wat tijd waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste tijd.
In de eerste manche pakte hij een redelijke start maar hij begon aan een sterke opmars en kwam vanaf een achtste plaats terug naar een derde positie. Toen hij deze positie in handen had, verloor hij het tempo en begon het rijden moeizamer te gaan. Dit had tot gevolg dat hij last kreeg van zijn rug en het tempo moest laten zakken. Davey probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden maar kon niet voorkomen dat hij terug viel naar een zevende plaats.

In de tweede manche pakte Davey een slechte start en had vanwege de pijn in zijn rug niet de macht om hard terug naar voren te rijden. Omdat het circuit ook nog eens loodzwaar was geworden, zat Davey niet lekker op de motor. Toch zette hij goed door en wist ondanks zijn pijnlijke rug toch op een nette zesde plaats over de finish te komen. Ook in het dagklassement eindigde Davey op een zesde plaats in Horst.

Het team zal nu haar voorbereiding op de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill op 24 april verder zetten.

Recent Posts