In Uncategorized

Het Husqvarna SKS Racing NL Team heeft een druk weekend achter de rug. De teamleden kwamen in actie in drie verschillende wedstrijden in zowel Binnen- als Buitenland en streden voor wat ze waard waren. Sven van der Mierden en Lars van Berkel kwamen aan de start in de internationale wedstrijd in Wuustwezel. In de training was het Sven die zich al snel goed thuis voelde op het circuit en een zesde tijd neer wist te zetten. Lars zette verschillende keren aan maar kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een dertiende tijd.
Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Sven die een hele goede start pakte en op een vierde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Echter door een klein foutje in de eerste ronde gingen er verschillende plaatsen verloren en kwam hij uiteindelijk op een achtste plaats over de finish. Lars kampte in de eerste manche met opgepompte armen maar bleef knokken tot aan het einde en sloot de manche af als twaalfde. In de tweede manche kwam Sven net iets minder goed weg bij de start en kwam rond de tiende plaats door de eerste bocht. Omdat hij tijdens zijn opmars een keer ten val kwam, verloor hij kostbare tijd waardoor hij ook in deze manche genoegen moest nemen met een achtste plaats. Ook Lars ging er weer met frisse moed tegenaan. Op het verraderlijke circuit kon hij niet helemaal voluit gaan omdat ook nu harde armen hem parten speelde. Lars ging tot op het tandvlees en wilde van opgeven niets weten. Moegestreden finishte hij als twaalfde, waar hijzelf niet helemaal tevreden over was.
Carsten Goedegebure, Heikki van den Berg en Jeffrey Fijneman kwamen aan de start bij de nationale wedstrijd in Westerbork. In de MX2 klasse kon Carsten in de training niet lekker in zijn ritme komen en kwam daardoor niet verder dan een drieentwintigste plaats. In de eerste manche kwam hij op een achttiende plaats uit de eerste ronde en wist deze positie zo’n tien minuten in handen te houden. Door een kleine schuiver verloor hij zes plaatsen. Omdat hij veel last had van opgepompte armen was het moeilijk om terug naar voren te komen. Toch bleef hij knokken voor wat hij waard was en wist uiteindelijk als 23ste over de finish te komen. In de tweede manche ging het stukken beter met Carsten. Hij pakte een goede start en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd viel hij een plaats terug en wist vervolgens lang op een achtste plaats door te brengen. Vanwege de vermoeidheid moest hij in de slotfase nog twee plaatsen prijsgeven en kwam op een tiende plaats over de finish.
Heikki van den Berg had zijn draai duidelijk te pakken op het zware circuit van Westerbork. In de MX1 cup klasse veroverde hij de pole position en voegde daar twee klinkende manchezeges aan toe.
Jeffrey Fijneman trainde als dertiende en sloot de manches af op een 31ste en een 21ste plaats.
Davey Janssen hield de kleuren van het team hoog in het NK MX1 van de MON in Zijtaart. In de tijdtraining was het circuit nog vlak waardoor de snelheid hoog lag. Het was moeilijk om het verschil te maken maar toch ging Davey verschillende keren op pad om een goede tijd neer te zetten. Dit resulteerde in een achtste tijd!

In de eerste manche vertrok de SKS Husqvarna als een speer bij de start en als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen. In de eerste twee ronden hield hij goed stand op een eerste plaats maar zakte toen terug naar een derde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot over de finish en keerde tevreden terug naar het rennerskwartier. Ook in de tweede manche zat hij er goed vooraan bij na de start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Al snel nam hij de tweede plaats over maar helaas moest hij niet veel later zijn opmars beeindigen vanwege een losgeschoten handvat. Het was moeilijk om op deze manier het tempo strak te houden waardoor hij terug zakte naar een zeventiende plaats. Met een 3-17 in de manches sloot Davey de dag af op een achtste plaats in het dagklassement.
Aankomende zondag zal het Husqvarna SKS Racing NL Team aan de start komen in het Nederlands Kampioenschap van de KNMV in Lelystad.

Recent Posts